Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ile Kazakistan Karaganda Buketov Üniversitesi Arasında İş Birliği

24 Ekim 2022 Pazartesi

Üniversitemiz Kazakistan Karaganda Buketov Üniversitesiyle yeni anlaşma imzaladı. Bir süredir hazırlıkları ve çalışmaları sürdürülen anlaşmalar sonuçlandırıldı ve Üniversitemiz “uluslararasılaşma” hedefine doğru ilerlemesini sürdürdü.
Kazakistan’da bulunan Karaganda Buketov Üniversitesi [Karaganda Buketov University] ile İkili İşbirliği protokolü imzalandı. İlgili üniversiteyle mevcut bölümleri içeren ikili anlaşmalarla öğrenci ve personel değişimi mümkün olacaktır.

Protokol, tarafların amaç ve hedeflerini açıkça belirtmesine olanak sağlarken gelecekte iki üniversitenin de yapacakları ortaklıklar ve uluslararasılaşma çalışmalarına da zemin hazırlamaktadır.

Ardahan Üniversitesi, Karaganda Buketov Üniversitesi ile imzaladığı protokol ile Kazakistan üniversiteleri ile yapılan ortaklıklarına bir yenisini daha ekleyerek uluslararasılaşma kapsamında iş birliklerini her geçen gün arttırmaya devam etmektedir.

Karaganda Buketov Üniversitesi web sitesi için Tıklayınız...